Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

„Clasic e fantastic” - final de stagiune

Publicat: sâmbătă, 3 Iunie 2023 , ora 0.00
Astăzi, 3 iunie 2023, are loc la Ateneul Român ultimul concert-spectacol din actuala stagiune „Clasisc e fantastic - Cum să înțelegem muzica”. Intitulată „Cum să înțelegem muzica și teatrul”, întâlnirea propune selecțiuni din opera „Flautul fermecat” de Wolfang Amadeus Mozart. Este povestea prințului Tamino care, cu ajutorul unui flaut fermecat dăruit lui de Regina Nopții, reușește să învingă forțele răului și să își împlinească visul de iubire pentru frumoasa Pamina. Îi este alături un personaj fantastic, Papageno, jumătate om, jumătate pasăre care, și el, reușește să scape din multe încurcături datorită unui alt instrument muzical, un clopoțel cu care îmblânzește fiarele pădurii.
Vor interpreta studenți ai Departamentului „Canto și Artele Spectacolului Muzical” din cadrul Universității Naționale de Muzică București, cu participarea pianistului Alexandru Petrovici. Regia este semnată de Anda Tabacaru. Ora de începere este 11:00.
Iar de la ora 13:00, baritonul Dan Macavei și soprana Bianca Poenaru, împreună cu pianistul Alexandru Petrovici vor interpreta pagini din aceeași operă de Mozart în cadrul programului european „Întâlniri în grădini” ce se desfășoară până în data de 4 iunie, Filarmonica „George Enescu” participând pentru prima dată în cadrul acestui demers. Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică București, Asociația „Clasic e fantastic” și Asociația culturală „Art Channel”, iar participarea publicului este liberă.
Ioana Țintea