Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concerte la Sala Radio - în 7, 8 și 9 iunie

Publicat: luni, 5 Iunie 2023 , ora 0.00
În cadrul Stagiunii muzicale Radio vor avea loc trei concerte în această săptămână. Miercuri, 7 iunie 2023, Orchestra de Cameră Radio va fi dirijată de Andrei Feher și îl va avea ca solist pe pianistul Horia Mihail, într-un program care cuprinde Suita Gli Uccelli de Ottorino Respighi, Concertul nr. 20 de Wolfgang Amadeus Mozart, Uvertura și Vals din opera Ariadna din Naxos de Richard Strauss și Idila Siegfried de Richard Wagner.
Joi, 8 iunie, Nonetul George Natsis, format din membri ai Big Bandului Radio, va interpreta piese din repertoriul muzicianului american de jazz Charlie Parker.
Iar vineri, 9 iunie, pianistul Daniel Ciobanu va susține un concert în compania Orchestrei Naționale Radio. La pupitrul dirijoral se va afla Kerem Hasan, iar din program fac parte Uvertura operetei Candide de Leonard Bernstein, Concertul în Fa major pentru pian și orchestră de George Gershwin și Simfonia a VI-a de Anton Bruckner.
Toate cele trei concerte de la Sala Radio vor începe la ora 19.00 și vor fi transmise în direct de Radio România Muzical.
Larisa Clempuș