Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Săptămâna Internațională a Muzicii Noi, ediția Eutopia, continuă

Publicat: joi, 25 Mai 2023 , ora 0.00

În cadrul ediției cu numărul 32 a Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi se desfășoară astăzi trei evenimente în București și în țară.

În cadrul seriei "Nirvana", Simona Strungaru se va afla pe scena Sălii Radio în dublă ipostază atât ca dirijoare a Big Bandului Radio, cât și în calitate de compozitoare. Va fi interpretată în primă audiție absolută noua sa lucrare "Gates" ce îl va avea solist pe organistul Eduard Antal. Evenimentul va începe la ora 19:00 și va fi transmis în direct de Radio România Muzical.

Începând cu ora 17:00 la Sala "George Enescu" a Universității Naționale de Muzică din capitală va avea loc un recital ca parte a seriei "Ulise" pe care îl vor oferi violoncelistul Nicholas Photinos și Andrew Hudson la clarinet. Artiștii vor interpreta lucrări din creația unor compozitori ca Eric Paul Mandat, Bill Ryan, Marc Mellits sau Derek Bermel.

Iar la Sala de concerte a Filarmonicii "Oltenia" din Craiova, de la ora 19:00, este programat un concert ce va fi susținut de Corala Academică a instituției craiovene, condusă de Eugen Petre Sandu. Din program fac parte lucrări semnate de Constantin Arvinte, Irina Odăgescu, Petru Stoianov și Diana Dembinski-Vodă, printre alții. La pian: Corina Stănescu.

Ioana Țintea