Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Săptămâna Internațională a Muzicii Noi - „Eutopia”, între 21-28 mai

Publicat: sâmbătă, 20 Mai 2023 , ora 0.00

Mâine, 21 mai, se dă startul Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi, ediția 2023 - "Eutopia".

Ediția din acest an propune patru "pachete de trăire și cunoaștere", numite eutopii, sălașuri ale Binelui, cu titlurile "Ulise", "Gulliver", "Nirvana" și "Matrix", fiecare direcție tematică urmând să circumscrie un număr variabil de manifestări artistice și/sau științifice.

Mâine, 21 mai, la Sala Arcub Gabroveni va avea loc, începând cu ora 17:00, evenimentul "Opera in Your Pocket". Astfel, proiectul propune publicului operele "E vina ta!" pe muzică de Simona Strungaru (libret de Mara Căruțașu, regia semnată de Elena Morar și scenografia de Alexandra Lupeș), "Banii, banii, banii!" de DanDe Popescu (libret de Gabriel Corneanu, regia semnată de Dan Vasile și scenografia de Ioana Groza) și "Ciorbă primordială" de Sebastian Androne-Nakanishi (libret de Ruxandra Simion & Sebastian Androne-Nakanishi, regia Elena Morar și scenografia Ștefania Chelaru). Își dă concursul Ansamblul SonoMania, condus de Simona Strungaru. Participă ca soliști sopranele Mihaela Maxim și Andreea Novac, mezzo-soprana Antonela Bârnat, baritonul Cătălin Petrescu și basul Iustinian Zetea. Curatorul proiectului este regizorul Robert Lehmeier.

Iar de la ora 19:00, în seria "Ulise" va avea loc un concert vocal-simfonic dirijat de Bogdan Vodă și susținut de Orchestra Concerto a Universității Naționale de Muzică din București și Corul anului II al Facultății de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie muzicală. Soliștii serii vor fi clarinetistul Emil Vișenescu și Denis Gagiu la nai. În program sunt cuprinse "HaOr II - Poem luminii" pentru orchestră de coarde de Petru Stoianov, Incantații pentru nai, cor mixt și orchestră de coarde de Diana Dembinski, lucrări prezentate în primă audiție absolută și Concertul pentru clarinet și orchestră de Aurel Stroe.

Evenimentul va avea loc la Sala "George Enescu" a UNMB.

Ana Sireteanu