Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Se deschide „Săptămâna Internațională a Muzicii Noi”

Publicat: duminică, 21 Mai 2023 , ora 0.00

Ediția cu numărul 32 a festivalului "Săptămâna Internațională a Muzicii Noi", intitulată "Limite... și dincolo de ele!", are loc începând de astăzi și până în 28 mai, în București și în țară, propunând 18 concerte și un simpozion de muzicologie.

Festivalul din 2023 vine cu propunerea a patru direcții tematice: Ulise, Gulliver, Nirvana și Matrix. Director artistic: compozitorul Dan Dediu.

Cum arată opera secolului XXI pe librete inspirate de realități actuale, puteți descoperi azi, 21 mai, de la ora 17.00, la Arcub - Hanul Gabroveni. Vor putea fi urmărite trei opere contemporane de buzunar, rezultat al proiectului "Opera in your pocket": "E vina ta!" de Simona Strungaru, "Banii, banii, banii!" de DanDe Popescu și "Ciorbă primordială" semnată Sebastian Androne-Nakanishi. Pe scenă vor urca sopranele Andreea Novac, Mihaela Maxim, mezzo-soprana Antonela Bârnat, baritonul Cătălin Petrescu și basul Iustinian Zetea, cu participarea ansamblului "SonoMania". Conducerea muzicală: Simona Strungaru.

Iar de la ora 19:00, în seria "Ulise" va avea loc un concert vocal-simfonic dirijat de Bogdan Vodă și susținut de Orchestra Concerto a Universității Naționale de Muzică din București și Corul anului II al Facultății de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie muzicală. Soliștii serii vor fi clarinetistul Emil Vișenescu și Denis Gagiu la nai. În program sunt cuprinse "HaOr II - Poem luminii" pentru orchestră de coarde de Petru Stoianov, Incantații pentru nai, cor mixt și orchestră de coarde de Diana Dembinski, lucrări prezentate în primă audiție absolută și Concertul pentru clarinet și orchestră de Aurel Stroe.

Locul de desfășurare este Sala George Enescu a UNMB.
Alexandru Philippide