Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Muzicii Maghiare - o nouă zi de recitaluri

Publicat: marți, 9 Mai 2023 , ora 0.00

În perioada 8-11 mai 2023, se desfășoară cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Muzicii Maghiare, un proiect inițiat de Institutul Liszt din București, ce are ca scop promovarea literaturii muzicale maghiare în rândul tinerilor din România. Ediția din acest an stă sub semnul aniversării a 100 de ani de la nașterea lui György Ligeti, unul dintre cei mai importanți compozitori ai secolului XX.

În cadrul festivalului se va desfășura un concurs de muzică de cameră ce va aduce în fața publicului și a juriului în total 20 de concurenți. Juriul este format din criticul muzical Ecaterina Stan, pianista Verona Maier, prorector al Universității Naționale de Muzică București, muzicologul Gyöngyvér Makkai de la Universitatea de Arte Târgu Mureș, compozitorul Ioan Dobrinescu, președinte fiind Tóth István, fondatorul concursului.

În acest context, astăzi, 9 mai, de la ora 18:00, vor urca pe scenă pianiștii Emanuala Ioniță, Alexandru Dragoș Stoian și Eva Garet, soprana Daniela-Monica Luca, Ansamblul "Romanian Flute Duo" și Ioana Tomescu la clarinet. Vor fi interpretate pagini din creația lui Frédéric Chopin, George Enescu, György Ligeti și Béla Kovács, printre alții.

Gala de decernare a premiilor va avea loc în data de 11 mai.

Ioana Țintea