Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concertele săptămânii la Sala Radio

Publicat: luni, 24 Aprilie 2023 , ora 0.00

Săptămâna acesta, în cadrul Stagiunii muzicale Radio, sunt programate trei concerte.

Miercuri, 26 aprilie, Orchestra de Cameră Radio va fi condusă de Cristian Mandeal într-un program dedicat integral creației lui Wolfgang Amadeus Mozart. Vor fi interpretate Concertul nr. 2 în Re major pentru vioară și orchestră, cu Alexandru Tomescu solist, lucrare precedată de Casațiunea nr. 2 în Si bemol major. Din creația compozitorului clasic veți mai putea audia Divertismentul nr. 7 în Re major KV205 și Simfonia nr. 23 în Re major.

Joi, 27 aprilie, Big-Bandul Radio condus de Simona Strungaru va susține un concert intitulat "The Magic of Duke Ellington" în care veți asculta piese ca "Don't Get Around Much Anymore", "Things Ain't What They Used To Be" sau "Solitude".

Vineri, 28 aprilie, dirijorul Frederic Chaslin se va afla în fruntea Orchestrei Naționale Radio într-un concert ce îl va avea în prim plan pe Răzvan Suma în partitura solistică a Concertului în la minor pentru violoncel și orchestră de Robert Schumnann. Programul este completat de Uvertura operei "Clemența lui Titus" din creația lui Wolfgang Amadeus Mozart și Simfonia nr. 1 în re minor de Serghei Rachmaninov.

Toate cele trei concerte de la Sala Radio vor începe la ora 19.00 și vor fi transmise în direct de Radio România Muzical.