Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Dirijorul Sascha Goetzel și pianista Adela Liculescu, la Ateneul Român

Publicat: vineri, 21 Aprilie 2023 , ora 0.00

Orchestra Filarmonicii bucureștene și Corul insitituției pregătit de Iosif Ion Prunner vor relua astăzi, 21 aprilie, concertul prezentat ieri seară pe scena Ateneului Român cu Sascha Goetzel la conducerea ansamblurilor amintite.

În prima parte a serii, o veți putea urmări pe pianista Adela Liculescu în partitura solistică a Concertului nr. 1 în sol minor de Felix Mendelssohn, lucrare precedată de Simfonia în Re major "Clasica" aparținând creației lui Serghei Prokofiev. În partea a doua a serii, veți putea audia pagini corale din opere binecunoscute ce aparțin unor compozitori ca Georges Bizet, Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi, Arrigo Boito, Richard Wagner și Ludwig van Beethoven.

Ora de începere este 19:00.

La finalul concertului, pianista Adela Liculescu va oferi autografe în foaierul Ateneului Român, pe albumul apărut la Editura Casa Radio sub titlul "Moștenitorii României muzicale". Compact-discul cuprinde înregistrări selectate din recitalul susținut de artistă în 17 octombrie 2018, la Sala Radio alături de pianiștii Florian Mitrea și Axia Marinescu.