Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Se încheie seria de spectacole „Poze și pozne”

Publicat: duminică, 7 Noiembrie 2021 , ora 0.00

Astăzi, 7 noiembrie 2021, ora 12.00, se încheie seria de spectacole „Poze și pozne” cu un eveniment la Muzeul Colecțiilor de Artă din București. Pe scenă evoluează, pe muzica suitelor omonime de Mihail Jora și în scenariul Celinei Petrescu, pianista Adriana Toacsen, actorii Adela Mihai și Ionel Barac. Spectacolul face parte din proiectul „Mihail Jora - timpul care apropie”, ce își propune să marcheze cei 130 de ani de la nașterea și cei 50 de ani de la stingerea din viață a compozitorului.

Proiectul se încheie mâine, 8 noiembrie, cu un eveniment ce va avea loc în același spațiu - Muzeul Colecțiilor de Artă, ce își propune să reitereze un recital istoric din 8 noiembrie 1941, organizat de Constantin Silvestri pentru aniversarea vârstei de 50 de ani a maestrului său, Mihail Jora. Vor cânta pianiștii Daniel Ciobanu, Raluca Știrbăț, Ștefan Doniga, soprana Laura Tătulescu și violonista Diana Jipa. Programul cuprinde lucrări de Romeo Alexandrescu, Dinu Lipatti, Paul Constantinescu și Mihail Jora printre alții. Recitalul va fi transmis online pe site-ul și pe pagina de Facebook a Uniunii Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România și pe pagina postului Radio România Muzical, respectiv pe cea a Muzeului Național de Artă al României.

Proiectul a fost propus de Uniunea Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Alexandra Scumpu