ACUM:
0.00
Nocturn jazz
Un ambiet jazzy pentru nopți senine.
Urmează: 0.55 Imnul de stat
Apoi: 1.00 Notturno produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Colinde, muzică simfonică și jazz la Sala Radio

Publicat: luni, 16 Decembrie 2019 , ora 0.00
Sala Radio va găzdui în această săptămână diverse concerte aflate sub semnul apropierii sărbătorilor de iarnă. Seria de evenimente va debuta mâine seară, de la ora 19.00, cu un concert de colinde susținut de Corul Academic Radio, dirijat de Ciprian Țuțu.
Nu vor lipsi nici cele două concerte simfonice ale săptămânii, desfășurate după cum urmează: miercuri, 17 decembrie, Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta lui Ferenc Gabor, va susține un concert al căror soliști sunt violonceliștii Marin Cazacu și Răzvan Suma, care vor interpreta Concertul în sol minor pentru două violoncele și orchestră de Antonio Vivaldi și Concertul în do major pentru două violoncele și orchestră de Georg Friedrich Händel. Programul serii va fi completat de lucrările Trei piese pentru orchestră de coarde de Constantin Silvestri și Simfonia nr. 1 in do major, op. 21 de Ludwig van Beethoven.
Acestui eveniment, îi va urma, în data de 20 decembrie, concertul pe care Orchestra Națională Radio, dirijată de David Crescenzi, îl dedică împlinirii a 30 de ani de la Revoluția din 1989. În programul acestuia este anunțată lucrarea Messa da Requiem de Giuseppe Verdi. Soliștii serii vor fi soprana Teodora Gheorghiu, mezzosoprana Maria Miron, tenorul Ovidiu Purcel și basul Marius Boloș, alături de care se va afla și Corul Academic Radio, pregătit de Ciprian Țuțu.
Cele două concerte, transmise în direct de Radio România Muzical, vor încadra evenimentul din seara de joi, 19 decembrie, ce va putea fi ascultat, de asemenea, în direct la postul nostru de radio. Este vorba despre concertul „Winter Wonderband”, în care Berti Barbera va fi solistul Big-Bandului Radio, dirijat de Ionel Tudor.
Periplul sonor se va încheia sâmbătă, 21 decembrie, cu un concert de colinde dedicat celor mici de Orchestra de Cameră Radio, dirijată de Constantin Grigore și de Corul de Copii Radio, coordonat de Răzvan Rădos. Evenimentul, cu intrare liberă, se va desfășura începând cu ora 11.00.
Ana Maria Cazacu