Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Încep înscrierile pentru audițiile Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene

Publicat: luni, 7 Octombrie 2019 , ora 0.00
Tinerii muzicieni români cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani sunt invitați să participe la selecția anuală pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO). Audițiile vor avea loc pe 3 noiembrie 2019 la București. Termenul limită pentru înscriere este 13 octombrie 2019.
Orchestra de Tineret a Uniunii Europene reunește cei mai talentați muzicieni din toate țările membre ale Uniunii Europene sub bagheta unor dirijori de faimă internațională.
Pentru cele aproximativ 130 de locuri din orchestră se organizează anual selecții în fiecare țară. Chiar și membrii actuali ai orchestrei trebuie să se prezinte la audiții pentru a-și păstra locul. De asemenea, EUYO are o listă de rezerve de aproximativ 200 de muzicieni, care au șansa să cânte în orchestră în timpul anului.
În cadrul turneelor din 2019 au avut loc rezidențe la Ferrara, Grafenegg și Bolzano; concerte în Austria, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Marea Britanie și Oman și proiecte de muzică de cameră în Europa, China și America de Nord, sub bagheta dirijorilor Vasily Petrenko și Stephane Deneve.
Detalii complete privind condițiile de participare și înscriere pe www.euyo.eu/apply.
Petre Fugaciu