ACUM:
13.00
Polifonii
Universal și românesc, creație și interpretare.
Urmează: 14.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.00 Concerte de 5 stele primite prin Uniunea Europeană de Radio

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

'Ascultă 5 minute de muzică clasică', în octombrie 2019

Publicat: marți, 1 Octombrie 2019 , ora 0.00
Din data de 7 octombrie 2019 se reia în școli proiectul Ascultă 5 minute de muzică clasică, inițiat și organizat de Radio România Muzical. Unul dintre principalele proiecte educative și culturale ale corporației publice Radio România, Ascultă 5 minute de muzică clasică își propune să apropie publicul larg de muzica clasică prin audiția propriu-zisă, atât în spații neconvenționale și aglomerate, cât și în școlile românești, la orele de muzică. Campania a pornit în octombrie 2010, cu audiții în spațiile publice de tipul hipermarketurilor, mall-urilor, librăriilor și muzeelor și de atunci s-a derulat bianual, pe parcursul lunilor martie și octombrie.
Din 2014, Ascultă 5 minute de muzică clasică este și program național în școlile românești, grație unui parteneriat semnat între Radio România și Ministerul Educației Naționale. Proiectul facilitează apropierea copiilor față de muzica clasică în cel mai simplu mod, prin audiția concretă a materialelor puse la dispoziție de Radio România Muzical care includ atât o lucrare muzicală, cât și o poveste despre acea piesă muzicală. Copiii au și posibilitatea de a participa la un concurs derulat online cu întrebări în legătură cu lucrările ascultate.
In anul școlar 2018-2019, la proiect au participat peste 220.000 de elevi și a fost organizată a patra ediție a concursului național.
Larisa Clempuș