ACUM:
13.00
Polifonii
Universal și românesc, creație și interpretare.
Urmează: 14.55 Promo
Apoi: 15.00 Concerte de 5 stele primite prin Uniunea Europeană de Radio

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Noi transmisiuni directe din festivalul 'Enescu', la Radio România Muzical

Publicat: vineri, 13 Septembrie 2019 , ora 0.00
Vineri, 13 septembrie 2019, puteți asculta în direct, la Radio România Muzical, concertul pe care îl susține Orchestra Filarmonicii George Enescu în cadrul seriei Muzica secolului XX, aflată pe agenda festivalului George Enescu. La pupitrul dirijoral se va afla Peter Rundel, iar ca soliști vor evolua flautistul Ion Bogdan Ștefănescu, pianistul Francois-Frederic Guy și violonista Viviane Hagner. În program - lucrări de Doina Rotaru, Tristan Murail, Ivan Fedele și Ursuk Chin. Transmisiunea directă de la Sala Radio începe la ora 15,00. La microfon - Jeanine Costache.
De la ora 22.30, Radio România Muzical și Radio România Cultural transmit în direct Concertul de la miezul nopții oferit, la Ateneul Român, de Orchestra Barocă din Freiburg și corul Zurcher Sing-Akademie. Pe afiș figurează titlul operei Leonora de Ludwig van Beethoven, în versiune de concert. Soliști: Torben Jurgens, Johannes Weisser, Maximilian Schmitt, Brigitte Christensen, Christian Immler, Robin Johannsern și Nikolaus Pfannkuch. La pupitrul dirijoral se va afla Rene Jacobs. Comentează Luminița Arvunescu.
Pe lângă cele două concerte din festivalul Enescu pe care le vom difuza în direct, mai sunt programate următoarele evenimente în data de 13 septembrie: de la ora 16.30, la Ateneul Român ansamblul Kremerata Baltica condus de Gidon Kremer propune publicului lucrări de Mieczysław Weinberg, George Enescu și Dinu Lipatti, cu participarea dirijorului Fuad Ibrahimov, a pianiștilor Pascal și Ami Roge și a violonistei Dzeraldas Bidva.
În cadrul seriei Mari orchestre ale lumii găzduită de Sala Palatului, are loc, de la ora 19.30, concertul Orchestrei Filarmonicii din Oslo, cu Vasily Petrenko la pupitrul dirijoral. Protagonistul serii este celebrul pianist Leif Ove Andsnes, care va interpreta partitura solistică a Concertului op. 16 în la minor de Edvard Grieg. Această lucrare va fi precedată în program de Poemul simfonic Forest morning scris de compozitorul contemporan Øyvind Torvund din Norvegia. Iar în partea a doua, ansamblul amintit va interpreta Concertul pentru orchestră de Béla Bartók.
Larisa Clempuș