ACUM:
7.00
Allegro... de weekend
Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 10.00 Bucureștiul muzical de altădată (R)

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Evenimentele Festivalului 'George Enescu' la Radio România Muzical

Publicat: vineri, 6 Septembrie 2019 , ora 0.00
Astăzi, 6 septembrie, la Radio România Muzical și Radio România Cultural puteți asculta în transmisiune directă, începând cu ora 15, concertul susținut de Ansamblul Noua Europă la Sala Radio. Sub bagheta lui José María Sánchez-Verdú, formația va oferi lucrări semnate de Carlos Boccadoro, Peter Adriaansz, Adrian Pop și José María Sánchez-Verdú. Comentează Lucian Haralambie.
Începând cu ora 16:30, continuăm transmisiunile directe, de această dată cu seria 'Recitaluri și Concerte Camerale' de la Ateneul Român. Orchestra de Cameră a Teatrului 'La Scala' din Milano va concerta sub bagheta lui Wilson Hermanto, oferind lucrări precum Octuorul op. 7 de George Enescu (în versiunea pentru orchestră de coarde), Concertul pentru violoncel și orchestră în do major de Joseph Haydn, cu Daniel Müller-Schott solist, și Serenada pentru orchestră de coarde op. 48 de Piotr Ilici Ceaikovski. La microfon - Monica Mihalache.
Și concertul de la ora 19:30 de la Sala Palatului va putea fi ascultat în direct la Radio România Muzical și Radio România Cultural. Evgheni Kissin este solistul Orchestrei Naționale a Franței, sub bagheta lui Emmanuel Krivine. Programul este alcătuit din Poemul simfonic 'Mazeppa' și Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră de Franz Liszt, finalul serii fiind dedicat Suitei simfonice 'Tablouri într-o expoziție' de ModestMussorgski, în orchestrația lui Maurice Ravel. Prezintă Andreea Kiseleff.
În seria programelor asociate festivalului are loc astăzi, 6 septembrie, lansarea volumului 'Marina, Marina, Marina. Marina Krilovici' de Alice Năstase Buciuta. Marina Krilovici a fost prima româncă laureată cu Premiul I la Concursul Internațional 'George Enescu', în anul 1964. Biografia acesteia a fost publicată la editura 'Cărțile Tango', iar prefața a fost semnată de Luminița Arvunescu. Lansarea volumului are loc la ora 19:30 la standul Librăriilor Humanitas de la Sala Palatului. Vor vorbi Marina Krilovici, Alice Năstase Buciuta și Luminița Arvunescu.
La Ateneul român, începând cu ora 22:30, în seria 'Concertelor de la miezul nopții', Orchestra of the Age of Enlightenment, condusă de Laurence Cummings va prezenta în versiune de concert opera 'Ifgenia în Taurida' de Christoph Willibald Gluck. Soliști vor fi mezzosoprana Anna Caterina Antonacci în rolul principal, baritonul Christopher Maltman în 'Oreste', tenorul Toby Spence - 'Pylade' sau bas-baritonul Andrew Foster-Williams în 'Thoas'.
Mai multe detalii despre evenimentele din cadrul festivalului sunt disponibile pe site-ul festivalenescu.ro