Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Evenimentele zilei la Festivalul 'George Enescu'

Publicat: luni, 2 Septembrie 2019 , ora 0.00

La Radio România Muzical și Radio România Cultural continuă și astăzi, 2 septembrie, transmisiunile directe din cadrul Festivalului Internațional 'George Enescu'. Începând cu ora 18, de la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă transmitem în direct recitalul susținut de violonista Luminița Petre și pianistul Mihai Ungureanu. Cei doi muzicieni vor interpreta lucrări semnate de Clara Schumann, George Enescu și César Franck. Comentează Stefan Costache. 

Începând cu ora 20, în seria 'Mari orchestre ale lumii', pe scena Sălii Palatului concertează London Symphony Orchestra, sub bagheta lui Gianandrea Noseda, solist fiind pianistul rus Denis Matsuev. Pe frecvențele Radio România Muzical și Radio România Cultural veți putea asculta Preludiul operei „Legenda orașului invizibil Kitej” de Nikolai Rimski-Korsakov, Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră de Serghei Prokofiev și Simfonia a VI-a de Dmitri Șostakovici. Comentează Corina Rădoi.

Începând cu ora 17, la Ateneul Român. Mezzosoprana Joyce DiDonato și pianistul David Zobel vor susține un recital ce propune lucrări semnate de compozitori precum Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart, Gioachino Rossini, Hector Berlioz sau Vincenzo Bellini. 

În seria evenimentelor conexe, are loc astăzi lansarea volumului 'Marina, Marina, Marina - Marina Krilovici, biografia unei mari artiste', semnat de Alice Năstase Buciuta. Marina Krilovici a fost prima româncă laureată cu Premiul I la Concursul Internațional 'George Enescu', în anul 1964. Biografia acesteia a fost publicată la editura 'Cărțile Tango', iar prefața a fost semnată de Luminița Arvunescu. Lansarea volumului are loc la ora 17, la standul Librăriilor Humanitas de la Ateneul român.

În seria 'Museicorum 2019', asociată Festivalului 'George Enescu', are loc astăzi, de la ora 19, la Palatul Suțu, un recital susținut de pianista Klejda Tare, violonistul Lorenc Radovani și violonista Andreea Ștefănescu. Aceștia vor oferi un program alcătuit din lucrări de Georg Friedrich Haendel, Johannes Brahms, Piotr Ilici Ceaikovski, Ciprian Porumbescu, George Enescu, Thoma Gaqi și Çesk Zadeja - compozitori albanezi de secol XX.
Tot astăzi are loc și primul eveniment în plan internațional din cadrul acestei ediții a Festivalului Internațional 'George Enescu' - la Capela de Stat din Dresda, orchestra instituției concertează în această seară sub bagheta lui Myung-Whun Chung. Programul este alcătuit din Uvertura operei „Freischütz” de Carl Maria von Weber, Șapte cântece pe versuri de Clément Marot semnate de George Enescu - solistă fiind soprana Kristine Opolais - și Simfonia a II-a de Johannes Brahms.

Mai multe detalii despre evenimentele din cadrul seriei sunt disponibile pe site-ul festivalenescu.ro

Petre Fugaciu