Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Începe Festivalul Internațional „George Enescu”

Publicat: luni, 26 August 2019 , ora 0.00
Ultima zi a lunii august înseamnă începutul unei noi ediții a Festivalului Internațional „George Enescu”. Sâmbătă, 31 august 2019, de la ora 19.30, Sala Mare a Palatului din Capitală va găzdui concertul-eveniment de deschidere a celei de-a XXIV-a ediții a Festivalului Internațional „George Enescu”. După prezența din 2015, în premieră în România, Orchestra Filarmonicii din Berlin revine la București sub bagheta noului său dirijor principal, Kirill Petrenko. Programul include Rapsodia română op. 11 nr.2 în re major de George Enescu și Simfonia a IX-a op. 125 în re minor de Ludwig van Beethoven. Își vor da concursul soprana Marlis Petersen, mezzosoprana Elisabeth Kulman, tenorul Benjamin Bruns și basul Kwangchul Youn.
Reunite sub genericul Lumea în armonie, cele 84 de concerte și recitaluri, desfășurate în perioada 31 august - 22 septembrie 2019, aduc și de această dată în prim-plan personalități marcante ale scenei muzicale actuale. Acestea, însoțite de orchestre de prestigiu, propun programe dintre cele mai diverse, muzica enesciană ocupând un loc privilegiat.. Nu vor lipsi pagini de referință din creația muzicală contemporană și nici seria de conferințe „Forumul Internațional al Compozitorilor”. Ca de fiecare dată, evenimentele se vor desfășura la Sala Mare a Palatului, Ateneul Român și Sala Radio, Sala Mică a Palatului, Universitatea Națională de Muzică din București, Teatrul Excelsior, Opera Națională București, Palatul Cotroceni, dar și în Piața Festivalului, unde vor avea loc concerte susținute de elevi și studenți ai școlilor, liceelor și universităților de muzică din București și din țară.
În același timp, ediția de anul acesta a Festivalului Internațional „George Enescu” anunță concerte și recitaluri în orașe românești precum Timișoara, Sibiu, Iași, Bacău, Târgoviște, Cluj-Napoca și Târgu Mureș dar și în importante centre culturale internaționale, publicul meloman din Florența Berlin, Dresda, Liège și Toronto putând descoperi pagini importante din creația enesciană, dintre care amintim Simfonia a III-a, cele Șapte cântece pe versuri de Clement Marot sau Suita a II-a op.20 pentru orchestră.
Ana-Maria Cazacu