Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Programul Filarmonicii 'George Enescu'

Publicat: sâmbătă, 1 Iunie 2019 , ora 0.00
Sâmbătă, 1 iunie 2019, se încheie Stagiunea Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica, în Sala mare a Ateneului Român. Ultimul spectacol din această serie, Bela Bartok și povestea unui prinț cioplit în lemn, este prezentat în regia Monicăi Cuita și în scenariul semnat de Cristina Sârbu, cu începere de la ora 11,00. În distribuție - Selina Colceru, Irina Sârbu, Alexandra Badea și Alexandru Unguru. Spectacolul este organizat de Asociația Clasic e Fantastic, Teatrul Odeon și Institutul Balassi.
Tot copiilor le este dedicat și spectacolul care are loc în sala mică a Ateneului, în 1 iunie, de la ora 17,00. Este vorba despre Povestea lui Babar, micul elefant de Francis Poulenc, după un text de Jean de Brunhoff. Interpretează actrița Valentina Zaharia și pianistele Adriana Toacsen și Delia Pavlovici.
Ultimul concert al zilei, în Sala mare a Ateneului Român, are loc de la ora 19.00, sub conducerea dirijorului italian Alessandro Crudele. Orchestra Filarmonicii George Enescu îl va avea ca solist pe violonistul Roman Kim, violonist în vârstă de 27 de ani, născut în Kazakhstan. Muzicianul va interpreta partitura solistică a Concertului nr. 1 op. 6 de Nicolo Paganini. În program mai figurează două lucrări de Giuseppe Verdi - Uvertura operei Forța destinului și Te Deum, precum și poemul simfonic Francesca da Rimini de Piotr Ilici Ceaikovski. Participă Corul Filarmonicii pregătit de Iosif Ion Prunner.
Larisa Clempuș