Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Membrii cvartetului 'Ad libitum' - săptămâna aceasta, pe scena Sălii Radio

Publicat: miercuri, 3 Aprilie 2019 , ora 0.00

Primul concert al săptămânii de la Sala Radio va avea loc în această seară de 3 aprilie 2019 și va fi susținut de Orchestra de Cameră Radio. Violoncelistul Filip Papa va fi solistul ansamblului în Variațiunile Rococo op. 33 de Piotr Ilici Ceaikovski. Programul dirijat de Gheorghe Costin va fi completat de Serenata notturna KV 239 în Re major și Simfonia I KV 16 în Mi bemol major de Wolfgang Amadeus Mozart și Simfonia I în Do major de Ludwig van Beethoven.

Mâine, 4 aprilie, este rândul Cvartetului Ad Libitum să concerteze în aceeași sală. Violoniștii Remus Azoiței și Șerban Mereuță, violistul Bogdan Bișoc și violoncelistul Filip Papa vor prezenta un program alcătuit din Cvartetul Vânătoarea de Joseph Haydn, Cvartetul nr. 1 KV 80 în sol major de Wolfgang Amadeus Mozart și Cvartetul op. 51 nr. 1 de Johannes Brahms.

Iar vineri, 5 aprilie, Orchestra Națională Radio îl va avea ca solist pe violonistul Remus Azoiței. În program - Concertul op. 61 de Ludwig van Beethoven și muzica de balet Petrușka de Igor Stravinski. La pupitrul dirijoral - Peter Feranec din Slovacia.

Cele trei evenimente de la Sala Radio sunt programate pentru ora 19:00, iar concertul Orchestrei de Cameră Radio și cel al Orchestrei Naționale Radio pot fi ascultate live la Radio România Muzical.

Lucian Haralambie