ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Două evenimente astăzi, în cadrul 'Săptămânii sunetului'

Publicat: duminică, 3 Martie 2019 , ora 0.00
Continuă, la București, cea de-a patra ediție a Săptămânii Sunetului organizată de Asociația Jumătatea plină. De la ora 20:00, la Control Club va avea loc Gala celei de-a doua ediții a Premiilor Semi Silent pentru creație sonoră, creație radiofonică și field recording. Juriul care va desemna lucrările preferate este alcăuit din: Ilinca Stihi (regizoare, Teatrul Național Radiofonic), Mihaela Dedeoglu (jurnalistă și producătoare radio, RFI), Cristian Fierbințeanu (muzician), Attila Vizauer (regizor la Teatrul Național Radiofonic și producător radio la Radio România), George Vlad (inginer de sunet la Mindful Audio, UK), Valentin Panduru (realizator programe la RFI) și Alexandru Oberlander Târnoveanu (curator la MNAC). Gala este urmată, de la 20:30, de un concert de muzică electronică în spațializare octofonică semnată de Octavian Nemescu.
Săptămâna Sunetului propune, până în 10 martie, o serie de evenimente ce abordează sunetul în creația culturală (scriitura sonoră, muzica, radio, cinema), mediul sonor (acustica spațiilor, sunetele orașului, noxele sonore) și sănătatea auditivă (excesele sonore, nivelul sonor al concertelor, prevenție).
Creată în Franța în urmă cu 15 ani, Săptămâna Sunetului (La Semaine du Son) există astăzi în zeci de orașe din lume, Bucureștiul fiind primul din Europa centrală și de est care a aderat la principiile Săptămânii Sunetului cu scopul de a deschide dialogul despre sunet în complexitatea perspectivelor contemporane, a preocupărilor ecologice, a dezvoltării socio-culturale și a creației artistice.
În centrul activităților Săptămânii Sunetului din acest an se află orașul și sunetele sale. Tema dezvoltată prin evenimentele organizate de Institutul Goethe este Urban Sound Art / Artă sonoră în spațiul public.
Ana Diaconu