ACUM:
13.00
Polifonii
Universal și românesc, creație și interpretare.
Urmează: 14.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.00 Concerte de 5 stele primite prin Uniunea Europeană de Radio

Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Catherine Milliken susține o conferință în cadrul 'Săptămânii sunetului' de la București

Publicat: luni, 25 Februarie 2019 , ora 0.00
Continuă, la Institutul Goethe din București, cea de-a patra ediție a Săptămânii Sunetului organizată de Asociația Jumătatea plină. Compozitoarea Catherine Milliken va susține, de la ora 19:00, o prelegere în cadrul căreia își va prezenta viziunea asupra conceperii și desfășurării proiectelor muzicale participative, asupra bunelor practici din cadrul colaborărilor, dând totodată glas considerațiilor cu privire la rezultatele artistice. Exemple detaliate ale proiectelor care au avut loc în țări precum Africa de Sud, Japonia și Germania vor ilustra prelegerea.
Săptămâna Sunetului propune, până în 10 martie, o serie de evenimente ce abordează sunetul în creația culturală (scriitura sonoră, muzica, radio, cinema), mediul sonor (acustica spațiilor, sunetele orașului, noxele sonore) și sănătatea auditivă (excesele sonore, nivelul sonor al concertelor, prevenție).
Creată în Franța în urmă cu 15 ani, Săptămâna Sunetului (La Semaine du Son) există astăzi în zeci de orașe din lume, Bucureștiul fiind primul din Europa centrală și de est care a aderat la principiile Săptămânii Sunetului cu scopul de a deschide dialogul despre sunet în complexitatea perspectivelor contemporane, a preocupărilor ecologice, a dezvoltării socio-culturale și a creației artistice.
În centrul activităților Săptămânii Sunetului din acest an se află orașul și sunetele sale. Tema dezvoltată prin evenimentele organizate de Institutul Goethe este Urban Sound Art / Artă sonoră în spațiul public.
Ana Diaconu