Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Andrei Ioniță în direct de la Wigmore Hall din Londra - ora 15.00

Publicat: luni, 27 Noiembrie 2017 , ora 0.00
Astăzi, 27 noiembrie 2017, puteți urmări în transmisiune directă de la Wigmore Hall din Londra, recitalul susținut de violoncelistul Andrei Ioniță și de pianistul Itamar Golan, un eveniment din stagiunea Lunchtime Concerts 2017-2018, organizată de postul BBC 3. Recitalul este transmis în direct de Radio România Muzical, de la ora 15.00.
Andrei Ioniță este văzut de presă ca unul dintre cei mai interesanți violonceliști ai acestui deceniu, publicația engleză "The Guardian" descriindu-l drept "muzician cu o tehnică scânteietoare și cu o calitate foarte prețioasă, aceea de a empatiza perfect cu ceilalți muzicieni pe care îi întâlnește pe scenă."
Andrei Ioniță va interpreta la Wigmore Hall din Londra Suita I BWV 1007 în Sol major pentru violoncel solo de Johann Sebastian Bach, urmată de Sonata op.40 în re minor pentru violoncel și pian de Dmitri Sostakovici, unde va colabora cu pianistul Itamar Golan, un muzician deosebit de apreciat și foarte căutat pentru diverse ansambluri camerale. În prezent el este profesor de muzică de cameră la Conservatorul Național din Paris.
Irina Cristina Vasilescu