Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Turneul 'Flautul fermecat' - în săli de concert și în parcuri din capitală

Publicat: miercuri, 7 Iunie 2017 , ora 0.00

Cea de-a 7-a ediție a Turneului Flautul Fermecat, sub genericul Clasic VIP, cu flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și pianistul Horia Mihail, continuă până în 13 iunie. Programul alcătuit din lucrări de Carl Philipp Emanuel Bach, Ludwig van Beethoven, Joseph Haydn, François Devienne și Wolfgang Amadeus Mozart va răsuna astăzi, de la ora 19.00, la Ateneul Român.

"Am fost inspirați să prelungim programul ediției precedente Clasic VIP, când am prezentat o muzică aparținând eminamente curentului clasic, atât de benefică sufletelor noastre, ale interpreților, dar, după numărul foarte mare de spectatori de până acum, se dovedește a fi și în topul preferințelor și așteptărilor melomanilor noștri. Un mare pariu este recitalul de la Atenul Român, o sală splendidă unde sper să avem 1000 de spectatori.'' a declarat flautistul Ion Bogdan Ștefănescu.

Și pentru că muzica clasică poate fi pe gustul tuturor atunci când este cântată cu bucurie în spații convenționale, dar și neconvenționale, cei doi muzicieni vor cânta pe 10 și 11 iunie în foișoarele din parcurile Bazilescu (10 iunie - ora 11), Herăstrău (10 iunie - ora 17) și Cișmigiu (11 iunie - ora 17).

Andreea Chiselev