Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Ziua Copilului la Sala Radio, cu Orchestra Națională Radio

Publicat: luni, 29 Mai 2017 , ora 0.00

De Ziua Copilului, Orchestra Națională Radio propune celor mici, părinților și bunicilor un concert-surpriză la Sala Radio, cu intrare liberă! Joi, 1 iunie 2017, de la ora 11.00, sala de concerte va deveni o scenă deschisă, un spațiu al dialogului jucăuș între muzicieni și micii spectatori.

Dirijorul Cristian Oroșanu va fi maestru de ceremonii de la pupitrul dirijoral, iar Orchestra Națională Radio va interpreta partituri celebre, legate tematic de magia copilăriei; uvertura operei "Wilhelm Tell" de Gioachino Rossini, selecțiuni din suita "Peer Gynt" de Edvard Grieg sau fragmente din muzica baletului "Spărgătorul de nuci" de Piotr Ilici Ceaikovski sunt doar câteva dintre partiturile alese pentru acest program.

Noutatea a concertului dedicat de Orchestra Națională Radio Zilei Internaționale a Copilului este latura sa neconvențională și interactivă: micii spectatori vor putea să urce pe scenă alături de muzicieni, din dorința orchestrei de a oferi copiilor bucuria contactului prietenos și natural cu universul muzicii.