Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Ultima zi a Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi 2017

Publicat: duminică, 28 Mai 2017 , ora 0.00
Suntem în ultima zi a Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi 2017. De la ora 11, în sala George Enescu a Universității Naționale de Muzică din București va avea loc un concert susținut de ansamblul Violoncelissimo, coordonat de Marin Cazacu. Acesta este înscris în seria Ulise a Festivalului, din care mai face parte și recitalul pe care îl are programat cvartetul de coarde Profil, format din violoniștii Diana Moș și Petru Nemțeanu, violistul Marian Movileanu și violoncelistul Mircea Marian. Invitat special - chitaristul Costin Soare. Recitalul se va desfășura în Aula Palatului Cantacuzino de la ora 16.
Mai devreme, de la ora 13, în Sala Multimedia a Universității Naționale de Muzică din București se va desfășura o conferință a compozitorului Agustín Fernandez.
Finalul celei de-a XXVII-a ediții a Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi va fi marcat la Sala Radio, printr-un concert susținut de Orchestra Simfonică București, la pupitrul căreia se va afla dirijorul Radu Postăvaru. Solist va fi pianistul Mihai Ungureanu. Programul serii include lucrările Vitralii de Mihai Moldovan, Nord-Sud de Liviu Dănceanu, European Parody de Nicolae Brînduș și Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră de Pascal Bentoiu. Concertul se va desfășura în Studioul Mihail Jora, începând cu ora 19.