Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Ana Cristina Leonte în concert la ARCUB

Publicat: joi, 9 Februarie 2017 , ora 0.00
Cântăreața de jazz Ana-Cristina Leonte este cea care susține astăzi, 9 februarie 2017, al doilea concert din seria Artist in residence 2017 organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB. De la 19.30 muziciana prezintă noul său proiect, intitulat Reveries, ce combină jazz-ul cu muzica psihedelică și electro. Ana Cristina Leonte cântă cu Albert Tajti – claviaturi, Alex Arcus – saxofon alto, Tavi Scurtu – baterie, samplere și Michael Acker – bas electric. Invitați speciali sunt Marina Arsene, Nicoleta Gavriliță & Roxana Ardelean (The Twisters).
Sub genericul "Reveries" vor fi prezentate o serie de compoziții menite să contureze o stare de visare lucidă, aceasta reprezentând nu doar o încercare de evadare, ci mai degrabă de a invoca, atât în conștiința muzicienilor, cât și în cea a ascultătorilor, ideea de transcendență, de relaționare cu ceea ce este mai presus și dincolo de starea de spirit necesară pentru simpla supraviețuire în lumea materială - potrivit artiștilor.
În cadrul programului Artist in residence, ce are ca temă „Jazz-ul în secolul XXI – de la tradiție la avangardă” vor mai cânta pianistul Mircea Tiberian și formația sa, Sebastian Spanache Trio, precum și Iancu Dumitrescu, Ana-Maria Avram și ansamblul Hyperion.