Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Mâine începe festivalul RADIRO

Publicat: joi, 22 Septembrie 2016 , ora 0.00
Cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio – RadiRo 2016 va începe mâine, 23 septembrie 2016, iar până în 1 octombrie sunteți invitați la un adevărat maraton muzical de cea mai bună calitate, cu un program aflat la întâlnirea între mai multe genuri, un festival care și-a propus să aducă la București și la Sala Radio excelența scenei muzicale internaționale. 5 ansambluri simfonice europene și o orchestră din Asia, țin capul de afiș al celor 9 concerte programate pe durata Festivalului în care 22 de dirijori și soliști de primă clasă ai scenei muzicale vor concerta la Sala Radio.
Concertul de deschidere a Festivalului va fi susținut, în premieră la RadiRo și la București, de un ansamblu simfonic din Asia: Orchestra Simfonică din Shenzhen, China, condusă de Lin Daye, și va fi realizat cu participarea pianistei Zhang Zuo și a violonistului Gabriel Croitoru. Între vedetele ediției se numără violoniștii Gidon Kremer, Alexandru Tomescu și pianiștii Denis Kozhukhin, Vadim Kholodenko.
Concertul de deschidere RadiRo poate fi urmărit mâine seară live la Radio România Muzical, începând cu ora 19:00. Comentează Ștefan Costache.