Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

'Văduva veselă' la ONB - repetiții cu public

Publicat: miercuri, 31 August 2016 , ora 0.00

"Văduva veselă" de Franz Lehar, în montarea regizorului Andrei Șerban, este primul spectacol din stagiunea 2016-2017 prezentat la Opera Națională București. Coproducția realizată cu Opera Națională Română Iași s-a bucurat de o cerere mare de bilete, astfel că instituția bucureșteană oferă șansa de a urmări și două repetiții cu public, în prezența regizorului, ultima având loc astăzi, 31 august 2016, de la ora 19:00. Biletele (la jumătate de preț) vor fi puse în vânzare la Agenția Operei Naționale București și online pe site-ul instituției.

Spectacolul imaginat de Franz Lehar, în noua montare a lui Andrei Șerban, alături de Daniela Dima, este propusă publicului într-o versiune cu totul originală, transpusă la realitatea contemporană din lume și din România. Adaptarea cuprinde dialoguri inspirate din scrierile lui Radu Paraschivescu și Andrei Pleșu. Scenografia este realizată de Anka Lupeș, iar Andrea Gavriliu semnează coregrafia. Soliștii vin din mai multe teatre din țară, iar Vlad Conta și Ciprian Teodorașcu, dirijori ai Operei Naționale București, vor conduce corul și orchestra Operei ieșene.

Sunt programate patru reprezentații la Opera Națională din București, în 1, 2, 3 și 4 septembrie 2016 și la Opera Națională Română din Iași publicul poate urmări spectacolul "Văduva veselă" în 9, 10, 11 septembrie.