Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concursul național pentru elevi 'Ascultă 5 minute de muzică clasică' - în ediție de Ziua Copilului

Publicat: miercuri, 1 Iunie 2016 , ora 0.00
Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, sărbătorită anual pe 1 iunie, Radio România Muzical, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, organizează Concursul național pentru elevi "Ascultă 5 minute de muzică clasică". Cele două secțiuni sunt reprezentate de audiții muzicale - pentru elevii claselor gimnaziale și desene inspirate de muzica clasică - pentru elevii claselor primare.
Astăzi, 1 iunie 2016, între orele 13,10-13,30, la Radio România Muzical vor putea fi ascultate 5 fragmente muzicale pentru care elevii participanți la concurs trebuie să indice autorul și lucrarea din care fac parte. Lucrările vor fi alese din lista de 20 aflată pe site-ul www.romania-muzical.ro.
Tot astăzi vor fi postate, într-o galerie online, desenele copiilor din învățământul primar inspirate de una dintre următoarele două lucrări muzicale: Valsul florilor din muzica baletului "Spărgătorul de nuci" de Piotr Ilici Ceaikovski și Mica serenadă de Wolfgang Amadeus Mozart, desene primite prin poștă sau online. Acestea pot fi votate până în 12 iunie, urmând ca în 13 iunie Radio România Muzical să publice rezultatele. Primele trei desene în ordinea descrescătoare a voturilor vor fi premiate, iar primii treizeci de copii din clasament vor primi diplome.

Tot copiilor le este dedicată emisiunea programată la Radio România Muzical cu începere de la ora 13.30, realizată de Laura Mânzat. Veți asculta lucrări interpretate de Corul de Copii Radio, dar și de alte coruri de pe mapamond - Corul de băieți din Viena, Corul de copii din Niiza-Japonia, Corul de copii "Kolibri" din Serbia, Corul de copii din Finlanda, Corul "Antoniano" din Italia.