Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional George Enescu - ziua a V -a

Publicat: joi, 3 Septembrie 2015 , ora 0.00
Ziua a V-a a Festivalului Internațional George Enescu vine cu noi evenimente. Astăzi 3 septembrie 2015, de la ora 10.00, începe Simpozionul Internațional "George Enescu". De la ora 17.00 va concerta Orchestra Filarmonicii “George Enescu”. Dirijorul Peter Ruzicka își va dirija lucrarea „Clouds“ pentru cvartet de coarde și orchestră interpretată și cu participarea Cvartetului Solartis. În program mai sunt înscrise Simfonia a IV-a de George Enescu (în orchestrația lui Pascal Bentoiu), și poemul pentru orchestră „Kossuth“ de Bela Bartók. 
La Sala Palatului, de la 20.00 va urca, pentru prima dată pe scena Festivalul "George Enescu", Orchestra Filarmonicii din Berlin, condusă de Sir Simon Rattle. Prestigiosul ansamblu propune publicului Variațiunile pe o temă de Frank Bridge op. 10 de Benjamin Britten și Simfonia nr. 4 op. 43 în do minor de Dmitri Șostakovici. 
Astăzi are loc și primul concert în țară al Festivalului Internațional George Enescu - ediția 2015. 
De la ora 19.00, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul Timișoara, violonistele Clara Cernat și Cătălina Trinca vor interpreta ciclul de concerte Anotimpurile de Antonio Vivaldi și Cele patru anotimpuri ale orașului Buenos Aires de Astor Piazzolla.