Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Lansare de discuri

Publicat: duminică, 2 Martie 2014 , ora 13.01

În 3 martie se lansează la nivel internațional mai multe albume care pot fi ascultate în perioada imediat următoare și la Radio România Muzical.

Albumul "L'amour" semnat de tenorul Juan Diego Florez, Simfonia Alpilor de Richard Strauss cu Orchestra Saito Kinen din Japonia, dirijată de Daniel Harding și integrala simfoniilor de Robert Schumann cu Orchestra de Cameră a Europei, condusă de Yannick Nezet Seguin sunt discuri intrate în campania Radio România Muzical "Votează discul de muzică clasică al anului 2014" derulată pe pagina www.romania-muzical.ro.

Chiar în ziua lansării internaționale, luni, 3 martie, în jurul orei 11, în cadrul emisiunii Arpeggio, puteți asculta selecțiuni de pe albumul "L'Amour" ce cuprinde arii din repertoriul francez, unele celebre, altele foarte puțin cunoscute, interpretate de tenorul peruan Juan Diego Florez, una dintre cele mai importante voci ale teatrului liric actual.

Tot în 3 martie, de la ora 19, în cadrul emisiunii Music box poate fi ascultată Simfonia Alpilor de Richard Strauss, cu orchestra Saito Kinen din Japonia, considerată de revista Gramophone una dintre cele mai bune din lume. Inițial, discul trebuia înregistrat alături de dirijorul Seiji Ozawa, care însă din motive de sănătate a fost nevoit să renunțe la proiect, fiind înlocuit de britanicul Daniel Harding.

Iar miercuri, 5 martie, în jurul orei 11.30, emisiunea Arpeggio vă propune prima dintre cele 4 simfonii din integrala schummaniană semnată de Orchestra de Cameră a Europei, dirijată de mult-aplaudatul dirijor canadian Yannick Nezet Seguin. Urmăriți emisiunea Arpeggio pentru a asculta toate cele 4 simfonii de pe acest interesant album.

Despre toate aceste discuri găsiți materiale pe larg în secțiunea recomandări a site-ului romaniamuzical.ro.