Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Începe o nouă ediție 'Ascultă 5 minute de muzică clasică!'

Publicat: marți, 1 Octombrie 2013 , ora 8.10
Proiectul Ascultă 5 minute de muzică clasică, inițiat în 1 octombrie 2010 de Radio România Muzical și desfășurat în spații neconvenționale - mall-uri, muzee, autobuze și școli, a ajuns la cea de-a 7-a ediție. Desfășurat în perioada 1-31 octombrie 2013, proiectul își propune să aducă muzica clasică mai aproape de potențialul ei public, într-un mod inedit. Din 1 și până în 31 octombrie, 5 minute de muzică clasică pot fi ascultate în spații neconvenționale din întreaga țară, precum hipermarketuri, mall-uri, librării, școli și muzee, grație unei campanii Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat exclusiv muzicii clasice și de jazz.

Principiul campaniei este simplu: difuzarea a cinci minute de muzică clasică, zilnic, în cât mai multe spații neconvenționale, altele decât sălile de concert, acolo unde afluxul de public este cât mai mare. De asemenea, zilnic piesa zilei din campania "Ascultă 5 minute de muzică clasică" poate fi ascultată și la Radio România Muzical, dar și în rețeaua Radio România Regional.

Proiectul are ca principală țintă familiarizarea, mai ales a publicului tânăr, cu sonoritățile muzicii clasice. Anul acesta, ca element de noutate, proiectul se bucură de o importantă dezvoltare grație colaborării cu unități de învățământ de pe întreg teritoriul României, ceea ce înseamnă că un număr considerabil dintre elevii României vor putea asculta muzică clasică în pauzele dintre ore sau la orele de dirigenție sau muzică.