Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional 'George Enescu' - 15 septembrie 2013

Publicat: duminică, 15 Septembrie 2013 , ora 11.03

În 15 septembrie 2013, Festivalul "George Enescu" propune primul eveniment din seria "Wagner", celebrând bicentenarul nașterii compozitorului: de la ora 19,30, la Sala Palatului, poate fi urmărită o reprezentație în concert a dramei muzicale "Aurul rinului", prima parte din tetralogia "Inelul Nibelungului", opusul emblematic pentru stilul și filosofia lui Richard Wagner. În compania Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii din Berlin, dirijate de Marek Janowski, vor urca pe scenă bas-baritonul Egils Silins, baritonul Valentin Vasiliu, tenorii Marius Vlad Budoiu și Christian Elsner, între alții.

De la ora 17,00, Ateneul Român găzduiește un concert al Orchestrei de cameră "Harmonius" din Osaka, conduse de Otomo Naoto, cu flautistul Ion Bogdan Ștefănescu solist. Pe afiș - piese de André Jolivet, Yasushi Akutagawa și George Enescu. Tot în 15 septembrie, de la ora 22,30, la Ateneul Român concertează Ansamblul "Ghislieri Choir & Consort" dirijat de Giulio Prandi, în proiectul "Moarte și înviere" - Între Baroc și Clasicism.

La Sala Radio sunt programate în 15 septembrie două concerte. Începând cu ora 11,00 poate fi ascultat Ansamblul "Hyperion International", dirijat de Ilan Volkov, având în program creații contemporane, majoritatea în primă audiție absolută. Iar de la ora 13,00 se desfășoară un concert "In memoriam Daniel Pearl", jurnalist și muzician asasinat în Pakistan în anul 2002. Georgeta Stoleriu și AG Weinberg sunt doar după nume dintr-o distribuție amplă.

Pentru data de 15 septembrie, rețineți orele 11,00,13.45, 17.00 și 19.30 pentru debutul concertelor transmise în direct de Radio România Muzical și Radio România Cultural.