Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional 'George Enescu' - 10 septembrie 2013

Publicat: marți, 10 Septembrie 2013 , ora 14.17

O agendă plină și în 10 septembrie: de la ora 17.00, la Ateneul Român, recitalul Cvartetului Voces, ansamblu Radio România, în monumentala Artă a Fugii de Johann Sebastian Bach.

Cvartetul Voces este unul dintre cele mai longevive din România. În cei 40 de ani de activitate ansamblul a susținut recitaluri la Bratislava, Torino, Siena, Salzburg, Salonic, Istanbul, București, Bayreuth; numeroase benzi însumând mii de minute de muzică poartă semnătura Cvartetului Voces în Fonoteca Radio România; numeroase discuri le poartă numele pe copertă, cel mai nou fiind cel cu lucrări de Ravel și Debussy, apărut în decembrie 2012 la Editura Casa Radio.

În 10 septembrie, de la ora 19,30, festivalul Enescu propune un al doilea concert al Orchestrei RAI din Torino, cu Juraj Valcuha la pupitrul dirijoral. Atât ansamblul amintit, cât și dirijorul său, sunt cunoscute publicului român de anul trecut, când aceștia au fost prezenți în Festivalul Orchestrelor Radio, într-un concert extraordinar găzduit de aceeași Sală Mare a Palatului. Juraj Valcuha este dirijor principal al Orchestrei din Torino, iar în stagiunea 2013-2014 își va face debutul la pupitrul Orchestrelor Filarmonicii din New York, San Francisco și al orchestrei Operei Scala din Milano, printre altele. În 10 septembrie, dirijorul Juraj Valcuha alături de Orchestra RAI din Torino, propun un program cu tușe impresioniste - lucrări de Respighi, Debussy și Ravel.

Radio România Muzical și Radio România Cultural vor transmite în direct cele două concerte programate în 10 septembrie sub egida festivalului Enescu.