Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

4 momente în agenda SIMN

Publicat: marți, 28 Mai 2013 , ora 14.48

Corul "Preludiu" dirijat de Voicu Enăchescu deschide seria concertelor de astăzi, 28 mai 2013, din cadrul "Săptămânii Internaționale a Muzicii Noi". La Centrul Național de Artă "Tinerimea Română" vor putea fi ascultate, de la ora 16 și 30 de minute, lucrări compuse, între alții, de Alexandru Pașcanu, Irina Odăgescu-Țuțuianu, Grigore Cudalbu, Valentin Gruescu, Judith Weir, John Woolrich și Romuald Twardowski.
Tot la centrul amintit are loc, începând cu ora 19,00, un concert în două părți. În prima parte vor evolua clarinetistul Emil Vișenescu și membrii ansamblului "Clarino", cu percuționistul Alexandru Matei ca invitat. În program: creații de Tiberiu Olah, Giacinto Scelsi, Ioji Yuasa și George Balint.
Pentru a doua parte, în fața publicului se va afla cvartetul de coarde "Florilegium", care are pregătite opusuri de Anatol Vieru, Miriam Marbé și Corneliu Dan Georgescu.
Iar de la ora 21 și 30 de minute, în Studioul de operă și multimedia al Universității Naționale de Muzică are loc al doilea moment din seria "Concertul Tinerilor Compozitori". Ansamblul "IconArts" condus de Gabriel Bebeșelea propune pagini de Adina Sibianu, Mihai Murariu, Sebastian Androne, Diana Simon, Dominik Maican și Vlad Maistorovici.