Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concert-spectacol 'Clasic e fantastic'

Publicat: miercuri, 15 Mai 2013 , ora 14.45

Filarmonica "George Enescu" și Asociația "Clasic e fantastic" anunță un nou concert-spectacol din stagiunea Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica. Un grup de interpreți talentați și pasionați vor prezenta instrumente vechi, de epocă - clavecinul, spineta, orga, vioara barocă, blockflöte - "strămoșii" instrumentelor muzicale moderne de astăzi. Povestea se numește Așa a fost odată… iar călătoria în trecutul istoriei muzicii va fi cu siguranță frumoasă și interesantă.

Concertul-spectacol Așa a fost odată… are loc duminică, 19 mai 2013, începând cu ora 11.00, în Sala Mare a Ateneului Român.

Participă: Dan Racoveanu - orgă, Mihail Ghiga - vioară barocă, Agnes Öllerer - Lyceum Consort de blockflöte, Fernanda Romila - clavecin, Radu Rodideal - spinetă. Prezintă Cristina Sârbu.

În program se vor regăsi lucrări de: Bach, Mozart, Mendelssohn-Bartholdy, Biber, Rameau, Couperin, Hasse, Dansuri instrumentale medievale, Dansuri instrumentale renascentiste din colecțiile Pierre Phalese, Pierre Attaignant și Tylman Susato.

Biletele se pun în vânzare la casa de bilete a Ateneului Român începând de marți, 14 mai, ora 12.00.

Concertul nu este recomandat copiilor sub șapte ani.


Despre proiect

Clasic e Fantastic™ este cel mai amplu proiect educațional de muzică clasică destinat copiilor și tinerilor, în care sunt implicați muzicieni profesioniști și amatori. Alături de ei urcă pe scenă și viitorii muzicieni, astăzi studenți ai Universității Naționale de Muzică București.

Proiectul Clasic e Fantastic™ este o premieră în România. În majoritatea orașelor lumii, la Viena, Paris, München, Hamburg, Londra, Praga, Budapesta, New York marile instituții muzicale de cultură derulează de mai mulți ani programe educaționale asemănătoare. Pentru cea de a treia stagiune a acestui proiect (2012-2013) obiectivul este de a aduce din nou în Sala Mare a Ateneului Român peste 10.000 de copii și tineri, facilitând astfel accesul acestora la educația muzicală clasică.


Evenimente ce se apropie:
9 iunie 2013 - Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica. Copilăria lui Chopin.