ACUM:
23.30
Sunete contemporane
Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.
Urmează: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Sînziana Mircea, în recital la ParkLake - de Mărțișor

Publicat: marți, 26 Februarie 2019 , ora 0.00
Vineri, 1 martie - prima zi de primăvară, dar și data în care îl aniversăm pe Frederic Chopin, ParkLake și Radio România Muzical vă invită la un eveniment de excepție: recitalul susținut de pianista Sînziana Mircea, cu valsuri și nocturne de Chopin. Special pentru acest recital care va începe la ora 19.00, pe scenă va fi instalat un pian de concert, un instrument valoros similar celor care se găsesc în sălile de concert. La final, pianista va oferi autografe.
Iar până în 1 martie, puteți să-l descoperiți pe Frédéric Chopin, muzicianul polonez născut în 1 martie 1810, în cadrul expoziției deschise în Main Square ParkLake. Expoziția cuprinde și desene realizate de elevi ai Liceului de Arte "Nicolae Tonitza" din București, inspirate de audiții ale pieselor de Frédéric Chopin pe care le va interpreta Sînziana Mircea. Este o altfel de punere în pagină a proiectului Radio România Muzical "Ascultă 5 minute de muzică clasică", derulat în spații neconvenționale și în școlile din România.
ParkLake Shopping Center continuă seria de evenimente organizate alături de Radio România Muzical ce-și propun să aducă publicului larg experiențe deosebite, în acordurile muzicii clasice: după recitalul susținut de Alexandru Tomescu și concertul Orchestrei de Cameră Radio din 2018, sunt programate, în 2019, recitalul pianistei Sînziana Mircea, în 1 martie, și concertul violonistului Alexandru Tomescu și al Corului de Copii Radio, pe 24 martie 2019.
Ana Diaconu