Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Serile Radio România Muzical – două noi evenimente

Publicat: miercuri, 18 Mai 2022 , ora 0.00
Două recitaluri-eveniment vor avea loc în luna iunie, la Sala Radio, organizate de Radio România Muzical la aniversarea a 25 de ani de existență.
Joi, 2 iunie 2022, de la ora 19.00 vor urca pe scena Sălii Radio violonistul Răzvan Stoica și sora sa, pianista Andreea Stoica. În program – Rapsodia de concert Tzigane de Maurice Ravel, Ciaccona în sol minor de Tomaso Vitali, Suita italiană de Igor Stravinski și Sonata D 574 în La major de Franz Schubert. Recitalul va fi urmat de lansarea albumului Lost in translations, apărut în anul 2021 la Editura Casa Radio, înregistrat de cei doi protagoniști alături de Kamerata Stradivarius, ansamblu înființat de Răzvan Stoica.
Iar joi, 9 iunie 2022, tot de la ora 19.00, pianistul Cristian Sandrin va susține un recital în cadrul proiectului Moștenitorii României muzicale, organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera. Publicul va putea audia Variațiunile Goldberg de Johann Sebastian Bach, o lucrare rar interpretată pe scenele bucureștene. În vârstă de 28 de ani, Cristian Sandrin este absolvent al Academiei Regale de Muzică din Londra și laureat a numeroase și importante concursuri internaționale.
Florica Jalbă