Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Pianul călător, în parcuri din Bucuresti

Publicat: joi, 11 Mai 2017 , ora 0.00
Aflat în timpul unui turneu care a umplut sălile în mai mult de 15 orașe de pe tot cuprinsul țării, Horia Mihail, însoțit de Pianul Călător, face o plimbare sonoră în parcurile din sectorul 1 al Capitalei.
Pe 13 mai 2017, de la ora 11.00, în foișorul din Parcul Bazilescu și pe 14 mai, de la aceeași oră, în foișorul din parcul Kiseleff, vor avea loc două recitaluri sub genericul "Romantic Vals", în cadrul programului cultural "Street Art Muzical", o coproducție Radio România, Primăria Sectorului 1 și Radio România București FM.
Convins ca muzica clasică poate fi pe gustul tuturor atunci când este cântată cu bucurie în spații convenționale sau chiar neconvenționale, poate oferi momente de relaxare, dar, mai ales, poate educa și publicul care ajunge mai rar în sălile de concert, pianistul Horia Mihail reia și în acest an obiceiul său mai vechi de a susține și recitaluri în aer liber în cadrul turneelor sale.
”Este foarte interesant să vezi în fiecare an cum oameni care, de altfel, poate nu au legătură cu muzica clasică se opresc și chiar le face plăcere ce aud. Sunt bucuros și cred că pe unii dintre ei îi voi regăsi în sala de concert, acesta fiind și scopul unor evenimente ca acestea, în spații mai puțin convenționale”, declara Horia Mihail în urma unor alte recitaluri în parcurile bucureștene.