ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Pe 1 noiembrie, concert-eveniment de Ziua Radio România

Publicat: miercuri, 28 Octombrie 2020 , ora 0.00
Cu ocazia împlinirii celor 92 de ani de la prima transmisiune radio din România, Stagiunea camerală „Florescu-Fernandez & Friends” și Radio România Muzical propun, pe 1 noiembrie 2020, un concert cameral - eveniment susținut de Cvartetul Arcadia. Programul cuprinde o lucrare creată special pentru proiectul „Moștenitorii României muzicale”, organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera, care se cântă în primă audiție live online - Cvartetul de coarde nr. 7 „Für Ulisse” de Dan Dediu. Ansamblul va interpreta, de asemenea, Cvartetul op. 131 de Ludwig van Beethoven, cu prilejul aniversării celor 250 de ani de la nașterea compozitorului.
Concertul va avea loc fără public, duminică, 1 noiembrie, de la ora 17:00, în Sala Oglinzilor a Forumului German din Sibiu și poate fi urmărit în direct pe conturile de Facebook Radio România Muzical, Florescu-Fernandez & Friends și Livestream România. Prezintă Irina Cristina Vasilescu.
Pe 17 decembrie, ziua aniversării lui Beethoven, va putea fi ascultată în primă audiție radiofonică înregistrarea concertului, însoțită de interviuri cu interpreții și compozitorul Dan Dediu.
Alexandra Scumpu