ACUM:
16.30
Festivalul Internațional „George Enescu”
Urmează: 19.30 Festivalul Internațional „George Enescu”
Apoi: 21.30 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Oratoriul „Patimile după Ioan” de Johann Sebastian Bach, prezentat în Festivalul Internațional „George Enescu”

Publicat: sâmbătă, 11 Septembrie 2021 , ora 0.00
În programul Festivalului Internațional „George Enescu” figurează astăzi, 11 septembrie 2021, de la ora 10:30, un concert susținut de Clara Haskil Trio la Sala „Auditorium” a Muzeului Național de Artă al României. Violonista Ninna Reding, violoncelista Kajana Paèko și pianistul Fil Liotis, alături baritonul Äneas Humm și de pianista Judit Polgar ca invitați, vor interpreta pagini semnate de Béla Bartók, George Enescu și Maurice Ravel.
Din seria „Muzica secolului XXI”, începând cu ora 13:30, la Sala Radio publicul va putea audia concertul orchestrei Filarmonicii „Banatul” din Timișoara, condusă de Rumon Gamba și cu pianistul Peter Jablonski în ipostază solistică. Programul cuprinde lucrări de Remus Georgescu, Patrick Hawes și Tim Benjamin.
Oratoriul „Patimile după Ioan” de Johann Sebastian Bach va fi prezentat la Ateneul Român, de la ora 16:30, de către Corul și Orchestra „Bach” din München. Hansjörg Albrecht se va afla la conducerea muzicală și la clavecin, iar soliști vor fi soprana Regula Mühlemann, altista Wiebke Lehmkuhl, tenorul Patrick Grahl, tenorul Daniel Johannsen și bașii Michael Volle și Christian Immler.
Violonistul Gil Shaham concertează împreună cu Orchestra Filarmonică din Rotterdam la Sala Mare a Palatului, de la ora 19:30. În program veți putea audia Concertul op. 77 în re major pentru vioară și orchestră de Johannes Brahms și Simfonia nr. 5 în mi minor de Piotr Ilici Ceaikovski. La pupitrul dirijoral - Lahav Shani.
Cele patru evenimente vor fi transmise în direct de Radio România Muzical. Accesul publicului la concertele desfășurate la Ateneul Român și la Sala „Auditorium” a Muzeului Național de Artă al României se face în baza certificatului verde, generat pe site-ul certificat-covid.gov.ro.
Alexandra Scumpu