ACUM:
16.00
Poveștile de succes ale muzicii
Interviuri-reper cu muzică
Urmează: 16.30 Armonii preclasice (R) O oază de liniște și echilibru.
Apoi: 17.30 Free

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Noi selecții pentru programul 'SoNoRo Interferențe'

Publicat: marți, 12 Februarie 2019 , ora 11.12
Programul de burse SoNoRo Interferențe ajunge în anul 2019 la cea de-a XIII-a ediție și anunță noi preselecții pentru tinerii muzicieni români. Pe 16 februarie, la Academia Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, și pe 17 februarie, la Universitatea de Muzică din București, vor avea loc audițiile în urma cărora vor fi selectați cei 30 de tineri, cărora li se vor acorda anul acesta burse de studiu în Italia - la Montepulciano, în România - la Port Cultural Cetate, și în Germania - la Traunstein. Tinerii muzicieni, cu vârste cuprinse între 13 și 30 de ani, se pot înscrie la concursul de selecție, până pe 14 februarie 2019, completând formularul prezent pe www.interferente.sonoro.ro.
Câștigătorii burselor vor intra într-un program de pregătire alături de muzicieni consacrați și profesori la câteva dintre cele mai importante școli de muzică din Europa: Diana Ketler, Janis Makeckis, Mihaela Martin, Cristoph Wyneken, Răzvan Popovici, Marcin Sieniawski, Frans Helmerson și Thorsten Johanns.
Bursa de studii SoNoRo Interferențe se adresează tinerelor talente muzicale și constă în gratuitatea cursurilor (muzică de cameră + instrument solo: pian, vioară, violă, violoncel și clarinet), acoperirea costurilor de transport din București la localitatea workshop-ului, cazarea și masa gratuite pe durata programului.
Larisa Clempuș