Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Miercuri se deschid ultimele două etape ale Concursului Internațional "George Enescu"

Publicat: luni, 10 Mai 2021 , ora 8.20
După primele două etape desfășurate în format digital, ediția 2020 - 2021 a Concursului Internațional George Enescu va continua miercuri, 12 mai 2021, cu semifinalele și finalele secțiunilor pian, vioară și violoncel. De această dată, cei 23 de semifinaliști la cele trei instrumente (vioară, violoncel și pian), dirijorii și majoritatea membrilor juriilor vor veni la București, cu respectarea condițiilor sanitare.

Semifinalele vor consta în recitaluri ale concurenților și vor avea loc pe 13 mai – violoncel, 17 mai – vioară, 21 mai – pian. Accesul online al publicului la Semifinale va fi gratuit și va fi posibil pe site-ul www.festivalenescu.ro. 

Pentru Finale, concurenții selecționați vor susține un concert cu Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta unor dirijori cunoscuți la nivel internațional. Finalele vor avea loc pe 15 mai 2021 - violoncel, 19 mai 2021 - vioară și 23 mai 2021 - pian. Accesul publicului la vizionarea online a acestor concerte va fi pe bază de bilet sau de abonament plătit. 

Toate finalele concursului vor fi înregistrate și transmise la Radio România Muzical. Astfel, miercuri, 19 mai, veți putea asculta începând cu ora 19:00 înregistrarea finalei secțiunii violoncel, cu Nicola Alstaedt la pupitrul dirijoral, un eveniment comentat de Laura Mânzat. Sâmbătă, 22 mai, de la aceeași oră 19:00 va fi transmisă la Radio România Muzical înregistrarea finalei la secțiunea vioară. Dirijor Wilson Hermato. Va comenta Ștefan Costache. Iar vineri, 28 mai, înregistrarea finalei secțiunii pian, cu John Axelrood la pupitrul dirijoral va fi difuzată, de asemenea, de la ora 19:00. Comentează Irina Vasilescu. 

Recitalurile din cadrul concursului pot fi ascultate săptămânal, începând cu data de 20 mai, în fiecare joi, de la ora 19.00, în cadrul emisiunii Concertele RRM realizată de Jeanine Costache.
Ioana Marghita