ACUM:
21.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 23.30 Sunete contemporane Incursiune în lumea muzicii contemporane românești.
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

'Mărturisiri despre muzică. Intimitate. Armonii. Tehnologie' - expoziție organizată de Muzeul Municipiului București

Publicat: marți, 23 Iulie 2019 , ora 0.00

Muzeul Municipiului București organizează vernisajul expoziției tematice "Mărturisiri despre muzică. Intimitate. Armonii. Tehnologie", eveniment care va avea loc astăzi, 23 iulie 2019, de la ora 19:00, la Palatul Suțu. Proiectul expozițional este asociat Festivalului Internațional George Enescu, Ediția 2019.

Vizitatorii sunt invitați la un exercițiu muzeal dedicat muzicii, menit să-i ajute să trăiască sincron nu mai puțin de trei veacuri de poveste experimentând, ascultând și cunoscând astfel producerea, captarea și redarea sunetului în istorie. De la orchestra mecanică, folosită încă din veacul al XVIII-lea, la pick-up-ul și magnetofonul adolescenților din anii 1970 sau 1980, până la device-urile de înaltă fidelitate ale viitorului, toate acestea, alături de multe alte surprize, sunt prezentate în două săli special amenajate la Palatul Suțu.

Muzeul Municipiului București oferă această poveste expozițională pentru prima oară locuitorilor Capitalei, amintindu-le astfel că dincolo de confruntări cotidiene, competiții profesionale sau nepotriviri de moment în alegerile noastre, rămâne undeva păstrată dorința de refugiu prin muzică.

Intrarea la vernisaj este gratuită, iar expoziția este deschisă în perioada 23 iulie 2019 - 30 martie 2020.

Lucian Haralambie