Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Mâine se deschide Concursul Internațional „George Enescu”

Publicat: marți, 11 Mai 2021 , ora 0.00

Începând de mâine, 12 mai 2021, și până în 23 mai se desfășoară, la Ateneul Român, semifinalele și finalele Concursului Internațional „George Enescu” - ediție deschisă în toamna anului lui 2020 și care, în condițiile pandemiei, se încheie anul acesta.

Semifinalele constau în recitaluri ale concurenților și vor avea loc pe 13 mai - violoncel, 17 mai - vioară, 21 mai - pian. Finalele fiecărei secțiuni vor fi înregistrate și transmise de Radio România Muzical, astfel: miercuri, 19 mai, de la ora 19:00, pe frecvențele postului nostru veți putea urmări finala concursului la secțiunea violoncel; sâmbătă, 22 mai, va fi difuzată înregistrarea finalei secțiunii vioară, iar vineri, 28 mai, veți putea urmări ultima etapă a secțiunii pian.

De asemenea, recitalurile oferite de laureați ai competiției sau de membri din juriu, ce vor avea loc în această perioadă, vor putea fi ascultate săptămânal, începând din 20 mai, în fiecare joi, de la ora 19.00, în cadrul emisiunii Concertele Radio România Muzical.

Alexandra Scumpu