ACUM:
19.00
Music box
Noutățile discografice din zona clasic, jazz&more.
Urmează: 20.15 Armonii preclasice O oază de liniște și echilibru.
Apoi: 21.15 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Lansare 'Cântecele lui Zélie' – la sediul 'Mima Muzica'

Publicat: duminică, 24 Martie 2019 , ora 22.47

Duminică, 24 martie 2019, la ora 10 și 30 de minute, are loc lansarea proiectului "Cântecele lui Zélie", eveniment organizat, la sediul său din București, de Asociația "Mima Muzica", promotoare a metodelor de educație muzicală alternativă Dalcroze, Orff și Kodály în România. Este vorba despre o compilație de 16 cântece pentru copii compuse de Anne-Claire Rey-Bellet în seria Zélie Chansons, ce ajunge pentru prima oară și în țara noastră. Participă Anne-Claire Zélie Rey-Bellet din Elvetia, profesoară de ritmică la Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva și co-fondator al Asociației Dalcroze România, soprana Ioana Damian Bitere, ilustratoarea Ana-Maria Gălețeanu și traducătoarea Ana Voinescu.

Orchestrate de Olivier Grimm și înregistrate pe instrumente acustice, Cântecele lui Zelie o au solistă pe soprana Ioana Damian Bittere. Pe CD sunt incluse și versiunile instrumentale fără voce, interpretate de Olivier Grimm (pian), Carina Jöriman (flaut), Claire Dassesse și Dorothée Nodé-Langlois (vioară), Kimi Makino și Manuel Vioque-Judde (viola), Zéphyrin Rey-Bellet (violoncel) și Theotime Voisin (contrabas).

Pachetul Cântecele lui Zelie conține și o carte ilustrată de Ana Maria Gălețeanu în care, pe lângă partituri, veți descoperi și indicații pedagogige legate de noțiunile muzicale, dar și idei de activități și explorare corporală.

Produs de Sympaphonie Editions, Cântecele lui Zelie - Zélie Chansons este un proiect inițiat de Asociația Dalcroze România.

Evenimentul are loc la sediul "Mima Muzica", Calea Grivitei nr. 6, etajul 1.

Ștefan Costache