ACUM:
14.00
Concertele lumii
Primite prin intermediul Uniunii Europene de Radio.
Urmează: 15.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

'KamerArt Experience', în perioada 26-29 septembrie

Publicat: joi, 26 Septembrie 2019 , ora 9.34
Între 26 și 29 septembrie 2019 se desfășoară Festivalul KamerArtExperience, "un concept curajos, de a traduce muzica prin alte arte, într-un spațiu total atipic pentru muzica clasică", potrivit organizatorilor. Peste 30 de tineri artiști vor contribui la conceperea celor patru spectacole din festival, găzduite de Plant Village din București, un fost service RATB. Muzica, dansul contemporan, gaming-ul, teatrul și artele vizuale vor fi îmbinate în încercarea de a oferi publicului o experiență cât mai autentică.
Cei 16 instrumentiști invitați, studenți sau absolvenți a opt universități de renume din Europa, se vor împărți în patru formații camerale și vor bucura publicul cu lucrări deja consacrate în lumea muzicii, dar și cu compoziții contemporane cântate în premieră absolută.
În prima zi a festivalului, joi, 26 septembrie, de la ora 20.00, Trio Moldo Crescendo, format din Dan-Iulian Druțac, Constantin Borodin și Marcel Lazăr, va interpreta o lucrare compusă de Sebastian Androne, compozitor masterand la Universitatea de Arte din Zürich, secția muzică de film. În a doua parte a spectacolului, publicul va putea să vadă muzica din două perspective. Sculptorul Ovidiu Toader va modela și pictorul Dumitru Glodeanu va picta, totul întâmplându-se live, în timp ce pe scenă vor răsuna acordurile celui de-al doilea Trio "Elegiac" al lui Serghei Rachmaninov. Tot în prima zi de festival va fi lansat jocul "The search of Bela Bartok".
Larisa Clempuș