ACUM:
19.00
Music box
Noutățile discografice din zona clasic, jazz&more.
Urmează: 20.15 Armonii preclasice O oază de liniște și echilibru.
Apoi: 21.15 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Ioana Cristina Goicea la 'Moștenitorii României Muzicale'

Publicat: miercuri, 18 Septembrie 2019 , ora 0.00
Sub egida proiectului „Moștenitorii României Muzicale”, în data de 12 octombrie, Ioana Cristina Goicea va susține un recital pe scena Sălii Radio, alături de pianistul Andrei Banciu. Violonista, laureată a celebrei competiții „Regina Elisabeta” de la Bruxelles în luna mai a acestui an, va oferi un program alcătuit din lucrări semnate de Piotr Ilici Ceaikovski, Maurice Ravel și Camille Saint-Saëns.
Referindu-se la evoluția sa în concursul din capitala Belgiei, violonistul Vadim Repin, membru al juriului, declara într-un interviu acordat în exclusivitate pentru postul nostru de radio că: "Ioana Cristina Goicea a cântat minunat, a fost foarte pasională și puternică. Este o artistă în adevăratul sens al cuvântului. Și asta e ceea ce contează. Ioana Cristina Goicea are potențial să devină o stea și va fi minunat să o ascult din nou. "
Proiectul „Moștenitorii României Muzicale” este organizat de postul nostru, în colaborare cu Rotary Club Pipera și propune recitaluri susținute de tineri interpreți români de excepție. Evenimentele din acest proiect se desfășoară la Sala Radio, având avantajul unui program accesibil și de scurtă durată, fiind gândite pentru publicul larg. Seria de recitaluri va continua în data de 14 octombrie, având-o în prim plan pe Sînziana Mircea.