ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Începe noua Stagiune de marți seara, la Ateneul Român

Publicat: luni, 11 Octombrie 2021 , ora 0.00

Marți, 12 octombrie, se va deschide Stagiunea de marți seara, ediția 2021-2022. Seria organizată de Filarmonica George Enescu la Ateneul Român începe cu un recital de pian: în prim-plan se va afla Nicon Mladin, muzician în vârstă de 26 de ani, care studiază la Universitatea de Muzică și Artele spectacolului din Viena cu prof. Jasminka Stanèul. Este laureat al unor concursuri naționale și internaționale precum Pro Piano, Simone Delbert-Février și Concursul Internațional de Muzică de la Viena. A participat la cursuri de măiestrie susținute de Dan Grigore, Dana Borșan, Viniciu Moroianu și Martin Hughes și a evoluat pe scene din România, Austria, Cehia, Germania și Franța.

În cadrul recitalului din Sala mică a Ateneului Român, pianistul Nicon Mladin va interpreta Sonata 1.X.1905 de Leoč Janáèek, Suita Oglinzi de Maurice Ravel și Sonata în fa minor Appassionata de Ludwig van Beethoven.

Recitalul se desfășoară fără public și poate fi urmărit, de la ora 19.00, pe conturile facebook ale Filarmonicii George Enescu și Radio România Muzical și pe contul youtube al filarmonicii bucureștene.

Larisa Clempuș