ACUM:
16.30
Armonii preclasice (R)
O oază de liniște și echilibru.
Urmează: 17.30 Free
Apoi: 18.00 România are nevoie de artă

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Începe Festivalul 'Meridian'

Publicat: duminică, 3 Noiembrie 2019 , ora 0.00
Astăzi, 3 noiembrie 2019, începe ediția a XV-a a Festivalului 'Meridian'. Purtând titlul 'Grădini Sonore', seria actuală oferă publicului pasionat de muzica modernă și contemporană atât concertele tradiționale pentru Festivalul 'Meridian', cât și evenimente unice din acest punct de vedere.
De la ora 11,00, la Sala de Vizionări a Universității Naționale de Muzică din București are loc simpozionul 'Grădini Sonore'. Participă Valentina Sandu-Dediu, Doina Rotaru, Costin Moisil, Diana Rotaru, Sabina Ulubeanu, Lena Vieru-Conta, Maria Isabela Nica și Vlad Ghinea.
Începând cu ora 17, Sala 'George Enescu'  a aceleiași instituții găzduiește primul concert al festivalului. Sub genericul 'Grădina ritualurilor', ansamblul de percuție 'GAME' condus de Alexandru Matei și avându-l pe trombonistul Florin Pane drept invitat, va oferi publicului lucrări de Octavian Nemescu, Diana Vodă-Nuțeanu, Adrian Iorgulescu și Doina Rotaru. 
La Ateneul Român se desfășoară, de la ora 19,00, concertul simfonic intitulat 'Grădina fragedă'. Orchestra Filarmonicii Altenburg-Gera va fi condusă de Laurent Wagner pe scena Sălii Mari. În primă audiție românească va fi interpretat Concertul pentru violoncel și orchestră de Dan Dediu - moment transmis în direct de Radio România Muzical. Solistul serii este violoncelistul Mircea Marian. Publicul va mai putea audia Simfonia I de Johannes Brahms. Concertul stă sub semnul împlinirii celor 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului.

Petre Fugaciu