Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Începe Festivalul Internațional de Muzică Interbelică de la București, ediția I

Publicat: vineri, 5 Iulie 2024 , ora 0.00

În perioada 5-7 iulie 2024, Sala Radio va găzdui prima ediție a Festivalului Internațional de Muzică Interbelică din capitală, un eveniment organizat de Asociația ProCultArt, inițiatori fiind actrița Miruna Ionescu și violonistul Valentin Albeșteanu. Scopul este acela de a aduce în prim-plan muzica anilor 1920-1940, festivalul incluzând concerte, recitaluri, dar și sesiuni de discuții și prezentări care să ofere o perspectivă mai profundă asupra contextului istoric și cultural al muzicii din acea perioadă.

Astăzi, 5 iulie, seria de evenimente se deschide cu un concert intitulat "La Belle Epoque, de belle music - De la clasic la café-concert", propus de Galați Kronstadt Quintet din România. Seara de la Sala Radio va continua cu o incursiune în Berlinul muzical interbelic, intitulată "Cântece între faimă și exil". Evoluază interpreta vocală Isabel Dorfler din Germania, pianistul Wolfgang Köhler și violonistul Florentin Chiran, împreună cu Big Band-ul Radio dirijat de Simona Strungaru. Ora de începere este 19:00.

Festivalul Internațional de Muzică Interbelică de la București continuă mâine, 6 iulie, cu un concert propus de Ramona Horvath Quartet din Franța și Pasadena Roof Orchestra din Marea Britanie.

Ioana Țintea